Infrabastu

alt Hur fungerar en infrabastu?

En infraröd bastu fungerar genom att infraröd strålning värmer kroppen direkt, och inte via den heta luften omkring kroppen som i en traditionell bastu.

Ett exempel på hur det fungerar är när du t.ex. är på stranden en solig vårdag.
Så länge solen skiner på dig är du och sanden varm men när solen går i moln så blir det genast kyligare. Det är då inte luftens temperatur som har ändrats utan det är molnen som blockerat det infraröda ljuset från att nå dig och din omgivning.
Det mesta av den energin som solen producerar ligger inom det infraröda spektrumet.

Bastubad används ofta som hjälpmedel vid bantning och för att eliminera celluliter. I den traditionella bastun hettas fuktig luft upp till 80-90° C och detta kan upplevas som obehagligt för många personer. Kroppen värms endast upp på ytan och den höga luftfuktigheten ger kondensation på huden som begränsar kroppens förmåga att andas och driva ut gifter.

Eftersom en infrabastu värmer direkt och inte luften omkring så tränger värmen på detta sätt in 3 gånger så djupt i kroppen som vid traditionellt bastubadande. Den ger upphov till en artificiell feber på ca 40° C i huden, detta gör den i allra högsta grad mer effektiv vid "bantning".Kroppen producerar mer svett, pumpar mer blod och bränner fler kalorier. Under en enda bastusession kan du förbränna lika mycket kalorier som vid 30 minuters jogging (ca 600 kalorier) genom att värmen penetrerar fettcellerna på djupet hjälper den till att få bort celluliter.

Processen befriar dessutom kroppen från olika föroreningar vilket förbättrar immunförsvaret och ökar vitaliteten. Du kommer att uppleva förbättrad spänst, textur och friskare färg. Bastusessionen blir som en helkroppsmassage, den mjukar upp spända och ömma muskler och lindrar stelhet och värk samt häver inflammationer. Du kommer att känna dig pånyttfödd i både kropp och själ.

Några av infrabastuns hälsoegenskaper.

  • Rensar ut toxiner som t.ex tobak, alkohol m.m
  • Stimulerar immunförsvaret
  • Ökar vitaliteten. 
  • Förbränner kalorier. 
  • Minskar stress och trötthetskänsla. 
  • Ger bättre hy genom djuprengöring.
  • Minskar celluliter. 
  • Stärker hjärtverksamheten genom ökad blodcirkulation. 
  • Lindrar smärta och stelhet i leder och muskler. 


alt alt alt