Seniorgympa

Forskare är överens: Det är aldrig för sent att börja träna. Vi vet att det sker en nedgång i våra kroppsfunktioner med stigande ålder, men något som är värt att fundera över är hur stor del av nedgången som beror på det naturliga åldrandet och hur mycket som är en följd av en inaktiv livsstil. 

Oavsett ålder och träningsbakgrund reducerar och förebygger träning fysiska och psykiska förändringar som är kopplade till åldrandet. Män och kvinnor har, mycket högt upp i åldern, möjligheter att förbättra sin styrka, kondition, uthållighet, balans och rörlighet. 

Träningen är livet
Konditionsträning kan påverka riskfaktorerna kring hjärt- och kärlsjukdom. Styrketräning ger mer muskelmassa som ger kraft i vardagen. Den förbättring som uppnås genom träning påverkar aktiviteter i det dagliga livet mycket positivt. Ökad benmuskelstyrka och förbättrad balans är effekter av träningen som gör att du även i framtiden kan röra dig enklare, säkrare och tryggare.

Samarbete med PRO
Som medlem i PRO erbjuds Du att kombinera både gruppträning och styrketräning i gym. Du deltar i seniorgympan på onsdagar och kan sedan välja en träningstimme i gymmet per vecka måndag-fredag.